Повече от очевидно е, че президентът Румен Радев не иска България

...
Повече от очевидно е, че президентът Румен Радев не иска България
Коментари Харесай

След днешното му изказване: Радев определено не иска да има редовен кабинет

Повече от явно е, че президентът Румен Радев не иска България да има постоянен кабинет. След днешното му изявление при връчването на втория мандат на ПП-ДБ това стана очевидно и за слепите.

" Искам да изразя своето почитание към вас, познавайки ви в качеството на длъжностен министър и да изразя своето схващане за обстановката, в която се намирате сега. Като президент съм предназначен да защищавам българската страна. Искам да заявя, че тъкмо поради това нецелесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на водачите на вашата партия след последвалите обществени самопризнания заради торпилирането на българския суверенитет ", съобщи Радев.

Ако президентът следваше главния закон на страната, щеше да е наясно, че вмешателството му е извънредно неприемливо. Работата на президента не се уголемява до такава степен да разпорежда и дава препоръки на политическите партии какво да вършат с проучвателния мандат, който са им отредили гласувалите за тях българи. В каквато и да е обстановка, е извънредно неприемливо и безконтролно президентът да си разрешава сходно държание, надвишаващо пълномощията му. 

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ напомни на президента, че ролята му е да връчи мандата, не да разяснява какво да вършат с него политическите сили, показани в Народното събрание на парламентарната ни република. " Дали Радев намира оползотворяването на втория мандат за оправдано, или не, е мнение, което няма място в процедурата по връчването ", акцентира той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР